Påskehilsen fra Leder i Industri Energi Equinor Per Martin Labråthen.

fredag 3. april 2020

Leder i Industri Energi Equinor Per Martin Labråthen sender en hilsen til alle medlemmer.

Leder i Industri Energi Equinor Per Martin Labråthen

Påskehilsen

Når jeg snakker med eldre folk sier de at den tiden vi er inne i nå minner litt om krigen. Det er ikke rasjonering i butikkene, men det er like liten trafikk og folk går forbi hverandre på avstand. Jeg har ikke opplevd krig eller annen nød, men opplever denne hverdagen som veldig rar og annerledes.

Det er mange av våre medlemmer som har krevende dager rundt om på Equinor sine kontorsteder, landanlegg og på sokkel. Folk som har stått lange turer på plattformene, folk som har fått endrede skiftplaner og mange på hjemmekontor. Jeg er stolt av at jeg som leder av Industri Energi Equinor kan representere dere som holder produksjonen i gang, opprettholder aktiviteter vi er avhengige av og dere med små barn hjemme og elever med hjemmeskole. Dere har kanskje partnere som har samfunnskritiske jobber og dere må ta en stri tørn for at alt skal gå i hop.
Vi i Industri Energi Equinor har også fokus på de av våre kollegaer som blir sittende aleine å jobbe, uten den daglige kontakten med kollegaer og venner på jobb. Det kan fort bli lange dager og en psykisk belastning. Jeg oppfordrer alle til å ringe en kollega på Face-Time, Teams, Skype eller lignende, og ta en prat om løst og fast.

Industri Energi Equinor jobber sammen med bedriften, forbundet og LO for å hindre smittespredning og at folk blir syke. Det er som nevnt tidligere innført en rekke tiltak. Offshore er trimrom og fellesarealene stengt, på land er det innført endrede skiftplaner og hjemmekontor. De som bor i tilknytning til arbeidsplassen, og det er arbeidsgiver som organiserer dette, skal det legges til rette for at ansatte ikke kommer i nærkontakt med andre arbeidere på bostedet. Vi har og utfordringer med logistikk til og fra heliportene, annen transport til og fra arbeidsplassene og karanteneavvikling osv. Vi er med og påvirker slik at medlemmene våre får så beskjedene endringer som mulig. Egenmeldingsperioden er utvidet fra 8 til 16 sammenhengende dager. Mitt råd er å ta kontakt med lokal tillitsvalgt hvis det er noe du lurer på eller vil ha avklart.

Vi går snart inn i den stille påske uken, den blir nok stillere for mange av dere enn det som var planlagt bare for 3 uker siden. Hytteforbud, gjestebrygger stengt, ikke noe servering på kafeer og restauranter, og ikke større grupper en 5 personer samlet. Vi må holde avstand til søsken, foreldre og besteforeldre, så dette blir en rar påske. Jeg oppfordrer dere allikevel til å følge FHI sitt helseråd, og myndighetenes pålegg og retningslinjer.
Vi får gjøre så godt vi kan for å finne på aktiviteter vi kan gjøre hjemme og som vi kanskje ikke gjør så ofte. Ellers er naturen lov å bruke, til rekreasjon og trening.

Og en viktig ting: Vi skal tilbake i mest mulig normal situasjon når disse krisene er over. Kanskje ikke akkurat som før, men i størst mulig grad. Det fordrer også at alle tar vare på seg selv, slik at vi er klare når denne tida er inne.
Så vil jeg sende en spesiell hilsen til alle dere som er på jobb i påsken, dere gjør en veldig viktig jobb. Og det er viktig for oss andre, Equinor og samfunnet at produksjonen går og at dere er friske og ved god helse.

Ønsker dere alle en riktig god påske.

 

Hilsen
Per Martin Labråthen
Leder Industri Energi Equinor

Del