Lærlingeinntaket for 2020 er klart.

onsdag 22. april 2020

Equinor tar i 2020 inn 168 lærlinger, fordelt på land og hav, inkl. to i Danmark og to ny energi lærlinger i Skottland på Sheringham Shoal.
Bjørn Palerud, som er Industri Energi Equinor Sokkel sitt medlem i Styringskomiteen for lærlinger, er glad for at Equinor tar inn mange nye lærlinger offshore og onshore, en økning på 15 fra i fjor.

2019 lærling Turid Elin Tjoland

Industri Energi Equinor Sokkel fikk sist uke informasjon fra Equinor sin styringskomite for lærlinger om årets søknader og inntak.
Equinor søker etter nye lærlinger i januar hvert år. I 2020 fikk Equinor ca 1500 lærlingesøknader, og av det ca 10 % jenter.
Alle de 168 som fikk tilbud i år har alle takket ja. I fjor startet 153 lærlinger i Equinor.
-Det er fint at Equinor tar inn mange lærlinger, og at de ansetter de fleste når de har blitt nye fagarbeidere, sier Bjørn, og det har betydning for at ungdom vil søke lærlingeplass i Equinor hvis de ser at Equinor ansetter når de får fagbrev.
Det er vanskelig å rekruttere laboratorie lærlinger, det er bare en linje på videregående skole i Norge, så vi får ikke dekket behovet. Så ønsker vi oss at Equinor tar inn lærlinger i Renholdsfaget sier Bjørn.

Del