Heliporten i Kristiansund kommer likevel som planlagt

onsdag 6. mai 2020

Gledesmeldingen kom på tirsdag melder Tidens Krav i Kristiansund.

Tor Greger Hansen, tillitsvalgt Industri Energi Equinor Kristiansund.

Reaksjonene lokalt var sterke da Avinor i midten av april slapp nyheten om at den planlagte utbyggingen av helikopterterminalen på Kvernberget var lagt på is på ubestemt tid. Anbudene på entreprisen var da på vei inn, og planen var å fullføre prosjektet innen nyttår, da Avinors inntekter falt som en stein som følge av koronakrisen. Det fikk konsernet til å trekke i nødbremsen for en rekke planlagte investeringsprosjekter, deriblant i Kristiansund.
Offshorearbeidere har hatt trange og dårlige forhold på heliporten i mange år, og nå ser vi en positiv løsning på dette, sier leder for Industri Energi Equinor Sokkel Per Steinar Stamnes.
Tor Greger Hansen forenings leder for Industri Energi Equinor i Kristiansund og representant i brukerkomiteen for heliportene (HBK) mener man kan takke tungt politisk press for at Avinor nå har snudd. Her har politikere fra alle partier og ikke minst næringslivet og brukerne stått sammen med et tydelig krav, og det er det som har ført oss i mål, roser Hansen.

Det har vært godt jobbet av Tor Greger Hansen i HBK med å holde trykket oppe for å få til en utbygging. En god melding å få sier Per Steinar Stamnes.

Del