Julehilsen fra Per Martin og Oddvar.

mandag 21. desember 2020

Til alle medlemmer IndustriEnergi Equinor.
Året 2020 har vært et svært spesielt år for alle oss i Industri Energi Equinor. Korona og Covid-19 traff oss som et sjokk midt i mars måned og har siden herjet hele verden med stor styrke.
Det har betydd at vår hverdag er blitt vesentlig endret på mange områder og verden har blitt en helt annen på mange forskjellige måter.

Vi har fått reiseforbud til nesten alle land og sterkt begrenset bevegelses muligheter også i Norge. I perioder har dette gjort at vi stort sett har måttet holde oss hjemme.
I tillegg gjorde situasjonen det også nødvendig å arbeide hjemmefra for mange av våre medlemmer. Mens de som fortsatt kunne være på jobb som normalt hadde strenge og mange restriksjoner.
Dette har betydd at vår arbeidshverdag er en helt annen enn det vi trodde da året var i sin begynnelse.  Og det begynner nok å tære på folk flest under slike omstendigheter.
Vi er utrolig imponert over at vi fortsatt får hjula til å gå rundt og at alle har bidratt i så stor grad til at dette lar seg gjøre.
I tillegg har også Equinor kommet i et negativt lys gjennom store deler av året. Det er nok å nevne USA tapene, lav olje og gasspris, korona restriksjoner og flere alvorlige hendelser m.fl. I tillegg har vi de siste månedene hatt to branner på våre anlegg, samt et utslipp til grunn og sjø på Mongstad. Vi kunne nevnt enda mer, men alle skjønner at det har vært et utfordrende år.
La oss håpe at 2021 blir et bedre år både ifm. korona og at vi slipper så mye negativ omtale om eget selskap.
For oss i Industri Energi er det gledelig at på tross av et utfordrende år, så har medlemsmassen vår økt markant. Tilsig av nye medlemmer har vært jevn gjennom hele året og utrolig mange av årets lærlinger meldte seg også inn til oss. Det betyr at hele vår organisasjon av tillitsvalgte og andre medlemmer har gjort en formidabel jobb. Dette under svært spesielle omstendigheter med mye bruk av Teams møter og lite fysisk tilstedeværelse. Det står det virkelig respekt av!
Vi er nå midt i en stor omorganisering, som vil fortsette det neste halve året. Ny sjef har vi også fått, Anders Opedal har så vidt startet på sitt arbeid.
Det kommer til å bli endringer og det er viktig at vi som fagforening bidrar til at dette blir til det beste for alle våre medlemmer. 2021 kommer til å bli utfordrende på mange forskjellige måter.
Vi skal derfor bruke Jule og Nyttårshelgen til forberede oss, slik at vi er klare til å bidra på best mulig måte for våre medlemmer der ute.

Ønsker dere med dette en særdeles God Jul og et like godt Nyttår!

Per Martin Labråthen                                                      Oddvar Karlsen
Leder Industri Energi Equinor                                       Nestleder Industri Energi Equinor

Del