I dag 13. feb. 2021 er Johan Sverdrup fase 1 nedbetalt.

lørdag 13. februar 2021

Investeringskostnadene for feltets første fase var 83 milliarder kroner. I dag er investeringene tilbakebetalt etter skatt for Equinor.
–Produksjonen på Johan Sverdrup har vært god, med stabil høy produksjon og med høy regularitet og rask produksjonsopptrapping har vi nedbetalt investeringene på 83 milliarder på 16 måneder sier Bjørn-Otto Samuelsen, hovedtillitsvalgt i Industri Energi Equinor på JSF.
-Jeg har vært med fra starten av prosjektet og det er fint og se at vi nå kan gi 900 milliarder til staten i feltets estimerte levetid sier Bjørn-Otto.

Johan Sverdrup feltet og tillitsvalgt Bjørn-Otto Samuelsen Industri Energi Equinor JSF.

-Vi jobber med å øke den daglige produksjonskapasiteten til opp mot 535 000 fat olje per dag. Da har vi økt med rundt 100 000 fat mer enn det vi hadde ved oppstarten av feltet i oktober 2019 forteller han. Og det at vi får strøm fra land og har lave driftsutgifter slår også ut på inntektene sier Bjørn-Otto, som ikke kan tenke seg en bedre plass å jobbe en Johan Sverdrup, vi er en fin gjeng her ute.
Nå venter vi bare på fase 2 og en oppkobling uten trøbbel, slik at vi kan drifte feltet ferdig utbygd avslutter Bjørn-Otto.

Del