LO og Industri Energi på besøk på Johan Sverdrup Feltsenter.

tirsdag 31. august 2021

LO leder Peggy Hessen Følsvik, forbundsleder Frode Alfheim besøkte Johan Sverdrup fredag 27. august. Gjestene fikk se hvordan råoljen kommer opp på plattformen og prosesseres og sendes til Mongstad raffineri. Leder av EPN i Equinor Kjetil Hove fortalte om Equinors fremtidsplaner på norsk sokkel.
Med i reisefølget var Oddvar Karlsen nestleder i Industri Energi Equinor og Bjørn Palerud tillitsvalgt i Industri Energi Equinor Sokkel, som benyttet anledningen til nå snakke med medlemmer og kolleger fra leverandørbedriftene.

Peggy, Thomas, Pernille og Frode. Foto: Atle Espen Helgesen

Lokal tillitsvalgt Thomas Ferstad på Johan Sverdrup sammen med operatørkollega Pernille Steinrud fortalte om prosjektet Johan Sverdrup fra start til oppstart av feltet, og om ny digitaliseringsverktøy som er tatt i bruk. SKR operatør Fredrik Mjøs viste kontrollromet og fortalte om hvordan produksjonen og hjelpesystemene styres og overvåkes.
Peggy og Frode møtte også lærlinger og lokale tillitsvalgte både fra Equinor, Kefer, Aker og Odfjell Drilling. Det ble en god dialog med LO lederen om bransjen og og utfordringer i bransjen. Spesielt lønn og arbeidsvilkår for underleverandører.

Les artikkelen om besøket fra Industri Energi her:  Link

Del