Uakseptabel droneaktivitet ved flere innretninger på sokkelen

fredag 16. september 2022

Denne uken ble det kjent at det har blitt observert ulovlig dronevirksomhet ved Equinor sine innretninger ved flere anledninger siden i sommer. Industri Energi tar dette på største alvor, og understreker at slik ulovlig aktivitet kan gå utover medlemmenes sikkerhet.

Industri Energi Equinor Sokkel fikk i sommer kjennskap til at det var blitt observert en drone ved Johan Sverdrup-feltet. Senest i forrige uke ble våre tillitsvalgte i selskapet kjent med en ny observasjon ved en annen innretningen.

-Å ha uidentifiserte droner ved og rundt våre innretninger er ikke noe vi ønsker. Spesielt i forhold til sikkerheten for våre medlemmer som flyr helikopter til og fra arbeid, sier leder i sokkelforeningen i Equinor, Per Steinar Stamnes.

Les hele artikkelen  her

Johan Sverdrup-feltet (bildet) er blant installasjonene der det er observert uidentifisert droneaktivitet. Foto: Atle Espen Helgesen
Del