Industri Energi sine nettsider

Kårstø har vært vertskap for tysk søsterforbund

Sist uke hadde Industri Energi Equinor Kårstø gleden av å få besøk av det tyske søsterforbund IG BCE, sammen med representanter fra norsk og tysk LO og en representant fra den tyske energikomiteen

Delegasjonen besøkte Gassco, Hydro Karmøy og Equinor på Kårstø. De fikk en rundtur i anlegget på Kårstø og et besøk i hovedkontrollrommet.

De fikk også informasjon om hva Industri Energi Equinor Kårstø driver på med og hva de er opptatt av.

– Selv om det tyske søsterforbundet er ti ganger så stort som Industri Energi er så er det veldig mange likhetstrekk, sier leder av Industri Energi Equinor Kårstø, Leif Ove Skår og legger til at han satte pris på besøket og ser frem til å følge samarbeidet forbundene har inngått.

Delegasjonen var imponert over Kårstø og det faktum at det som produseres på Kårstø tilsvarer kraften fra det 28 000 vindmøller klarer.

Nylig signerte Industri Energi en samarbeidsavtale med industriforbundet IG BCE, som har over 600 000 medlemmer. Partnerskapet vil strekke seg langt utover politikk og industri, der de to forbundene sikter på å dra nytte av hverandres erfaring og kunnskap.

Leif Ove Skår, leder av Industri Energi Equinor Kårstø Foto: Egil Brandsøy