Industri Energi sine nettsider

Minneord om Jostein Mæland

Lørdag formiddag den 5. august fikk vi den triste informasjonen fra Vellu om at Jostein Mæland hadde gått bort. Etter en tids sykeleie orket ikke kroppen mer, og han sovnet inn.
En utrolig trist og uvirkelig informasjon å få, men vi som kjente hans tilstand visste at han har strevd over lang tid. Og til slutt orket ikke kroppen mer.

Det er særdeles trist å miste en god venn, en god kamerat, en god kollega og arbeidskamerat gjennom de siste 30 årene. Jostein gikk bort så alt for tidlig.

Jostein har i mange år innehatt rollen som heltidstillitsvalgt for Industri Energi Equinor, medlem av UPN sitt sokkel AMU og i den siste tiden hovedverneombud på heltid i UPN.

I tillegg mange andre og viktige oppgaver for fagforeningen. Det var sjeldent nei å få når Jostein ble forespurt om å ta på seg en oppgave.

Jostein var en hedersmann med genuin omsorg for andre mennesker. Jostein vil bli dypt savnet. Han skilte seg ut med sitt sterke engasjement og rettferdighetssans. Jostein stod alltid på for medlemmene, tillitsvalgte og kollegaene i organisasjonen. Han var en solid representant for fagbevegelsens verdier; han kjempet alltid for andre og for rettferdighet.

Vi i Industri Energi Equinor satte stor pris på Jostein, både som fagperson og medmenneske. Jostein var kjent som «verdens mest sosiale person», han ble lett kjent med andre mennesker og var god på å pleie kontakten med dem videre. Han var også ærlig, hjelpsom, var flink til å ordne opp og tok styringen når det trengtes.

Vi vil huske Jostein som en god kollega med et glimt i øyet og som var lett å like. Jostein bød på seg selv. Og med sitt brennende engasjement, lange arbeidserfaring og mange år som tillitsvalgt, jobbet Jostein for de gode løsninger til det beste for sine kolleger og selskapet. Jostein skilte alltid mellom person og sak, hvor latteren aldri var langt unna.

Vi har alltid satt veldig stor pris på Jostein. Han var ofte i godt humør, konstruktiv og lett å forholde seg til. En skikkelig hel ved mann.
Selv om han likte både å ta ordet, og ikke minst holde på det. Men det gjør vi alle som er tillitsvalgte.

I den spesielle jobben vi hadde som tillitsvalgte for oljearbeidere i Nordsjøen med arbeidsplass på Vestlandet ble det mange reisedøgn på hotell. I tillegg til lange dager på kontoret.

Jostein var en fotballinteressert person. Vi så mange fotballkamper – både på en eller annen stadion. Men ikke minst på storskjerm på en eller annen fotballpub.
Jostein hadde stor interesse for spillet. Og han hadde god kunnskap om lag og spillere. Det delte han ofte med oss andre gjennom å stille oss spørsmål for å sjekke om vi kunne svare.
Og vi fikk spesielt høre om de kamper han hadde sett med sin sønn Bjørn. Om det var for Eidanger, Odd og nå Egersund.

Jostein var også en ekte familiemann. Han var veldig glad i Vellu, og stolt av barna sine. Noe han aldri la skjul på. Og det fikk vi ofte høre.

Våre varmeste tanker og medfølelse går selvsagt til Vellu, Jakob, Bjørn, Tina og øvrig familie.

Ta godt vare på hverandre og de gode minnene, fred over hans minne!


Takk for tiden vi fikk sammen Jostein.

Hvil i fred kamerat!

Fra venner og kollegaer i Industri Energi Equinor


Link til minneside for Jostein

Jostein Mæland