Industri Energi sine nettsider

Bjørn Palerud fikk Industri Energi Equinor Sokkel sin hederspris på årsmøtet

Mangeårige tillitsvalgte Bjørn Palerud ble onsdag tildelt Industri Energi Equinor Sokkel sin hederspris «Tenkeren».
Tenkeren er en pris som deles ut til noen som fortjener stor heder for lang og omfattende innsats som tillitsvalgt.
Leder for Industri Energi Equinor Sokkel Per Steinar Stamnes delte ut prisen på årsmøtemiddagen onsdag denne uken.
Tenkeren er en statue laget av Auguste Rodin født 1840 i Frankrike. Rodin fikk i oppdrag av den franske kunstministeren å lage sitt første store folkeprosjekt, å lage en inngangsportal for et kunstmuseum som skulle bygges i Paris – kalt «Helvetesporten». Handlingen på denne porten er hentet fra Dantes reise i underverdenen.

Industri Energi Equinor Sokkel hedret en person – en tillitsvalgt – som har bidratt i fagbevegelsen og Industri Energi Equinor Sokkel i mange år.
Bjørn Palerud har bidratt i mange år innen organisasjons – og arbeidslivet siden han ble medlem av AUF i 1978. Bjørn har viet sitt liv i tjeneste på det vi alle tror på, som er et rettferdig og organisert arbeidsliv.
Og har brukt tusenvis av timer for å stille opp for andre. For sine medlemmer. For sine kubber. For forbundet vårt.
Bjørn Palerud har god organisasjonskunnskap, og har blitt ofte brukt som møteleder for de store anledninger. Både for Industri Energi Equinor og Industri Energi Equinor Sokkel.
Bjørn sitter også i forbundets kranforum, og har gjort det i mange år.
I tillegg til ansvaret for FLX for Industri Energi Equinor Sokkel. For å nevne det også – Bjørn fikk også nylig vasen for 40 år i LO.
-Vi hedrer Bjørn på årsmøtet fordi han har betydd enormt mye for så mange – og for oss – gjennom mange, mange tiår, sa Stamnes.
– Tenkeren er en gjengivelse av et hverdagsmenneske – og dette hverdagsmennesket som innehar en ekstra kraft til å gjøre noe med tilværelsen og tenke nye tanker og komme videre.
-Jeg tror denne kraften forteller noe til alle arbeidsfolk. Det forteller noe om statuens kraft. Arbeiderbevegelsens ukuelige vilje og ubendige kraft som formidles i Tenkerens tause autoritet, avsluttet leder for – «Tenkeren er en gjengivelse av et hverdagsmenneske – og dette hverdagsmennesket som innehar en ekstra kraft til å gjøre noe med tilværelsen og tenke nye tanker og komme videre. Jeg tror denne kraften forteller noe til alle arbeidsfolk. Det forteller noe om statuens kraft. Arbeiderbevegelsens ukuelige vilje og ubendige kraft som formidles i Tenkerens tause autoritet.» avsluttet leder for Sokkelforeningen Per Steinar Stamnes.