Ungdomsutvalget

Ungdomsutvalget i Industi Energi Statoil jobber med å engasjere og skolere unge medlemmer, spesielt med fokus på lærlinger og deltar årlig på alle lokale lærlinginntak.

Ungdomsutvalget består av:

Joakim Kristoffersen

Joakim Kristoffersen

Kasserer Bergen, Leder av Ungdomsutvalget.

joakkr@equinor.com

47903985

Simen Jensen Oen

Simen Jensen Oen

Styremedlem Ungdomsutvalget

SIOEN@equinor.com

48497364

Kawa Ahmad Mustafa Aziz

Kawa Ahmad Mustafa Aziz

Styremedlem Ungdomsutvalget, Webansvarlig

kazi@equinor.com

95102325

Fredrik Martin Olsen

Fredrik Martin Olsen

Styremedlem Ungdomsutvalg, tillitsvalgt Sokkel

fredo@equinor.com

Amanda Isaksen Svendsen

Amanda Isaksen Svendsen

Styremedlem Ungdomsutvalg, Hammerfest

amasv@equinor.com

Nyheter Joakim Kristoffersen og Anders Opedal

Joakim Kristoffersen, ungdomstillitsvalgt i Industri Energi Equinor var en av 4 ungdomstillitsvalgte som har hatt en litt annen arbeidshverdag de siste ukene. Han har nemlig byttet ut offshore- og helikopter logistikk i LE med politikk og debatt.
For å gjøre en ekstra innsats i valgkampen har Equinor gitt fire unge medarbeidere anledning til å jobbe for hele industrien i noen hektiske høstuker. De fire har en ulik arbeids hverdag, men er engasjert i fagforeningsarbeid og er tillitsvalgte. Nå bruker de tiden på å møte unge politikere, ulike sider av næringen og organisasjoner som har andre meninger om olje, gass og energi enn det vi har.

LO og Industri Energi på besøk på Johan Sverdrup Feltsenter.

LO leder Peggy Hessen Følsvik, forbundsleder Frode Alfheim besøkte Johan Sverdrup fredag 27. august. Gjestene fikk se hvordan råoljen kommer opp på plattformen og prosesseres og sendes til Mongstad raffineri. Leder av EPN i Equinor Kjetil Hove fortalte om Equinors fremtidsplaner på norsk sokkel.
Med i reisefølget var Oddvar Karlsen nestleder i Industri Energi Equinor og Bjørn Palerud tillitsvalgt i Industri Energi Equinor Sokkel, som benyttet anledningen til nå snakke med medlemmer og kolleger fra leverandørbedriftene.

Uttalelse fra Industri Energi Equinors årsmøte2021.

Industri Energi Equinor krever at Norge og spesielt NFF og idretts Norge må gå i front for å få satt etiske retningslinjer for fremtidige tildelinger av fotball VM og andre idrettsmesterskap.
Arbeidsmigrasjon er én av de største utfordringene som internasjonal fagbevegelse i dag står overfor. Omfanget er stort, og mange migranter blir utsatt for useriøse bemanningsbyråer som gir falske løfter om jobben og lønnen de skal få. HMS-regelverk settes til side og grunnleggende arbeidstakerrettigheter blir brutt.
Fotballstadionene og andre fasiliteter til verdensmesterskapet bygges av migrantarbeidere. De siste ti årene har vi sett at arbeiderne utnyttes på det groveste. I Qatar har de arbeidet under elendige arbeidsbetingelser, forferdelige boforhold og vært hindret fra både å ta andre jobber og reise ut av landet.
Qatar burde aldri blitt tildelt fotball VM 2022. Mesterskapet vil stå som et grelt eksempel på hvordan store internasjonale idrettsarrangement brukes av autoritære og eneveldige regimer til å «sports vaske» menneskerettsbrudd og utnyttelse av mennesker. Et mesterskap som de skal bruke til å hvitvaske sitt renomme. Dette har blitt etterfulgt av rapporter om uverdige arbeidsforhold og svært mange dødsfall for migrantarbeidere.
Norske myndigheter og idretts Norge må utøve et sterkt press, både internasjonalt og direkte ovenfor enkeltland, for å bedre forholdene til migrantarbeidere i de land hvor grunnleggende rettigheter ikke respekteres.
Industri Energi Equinor krever at Norge og spesielt NFF og idretts Norge må gå i front for å få satt etiske retningslinjer for fremtidige tildelinger av fotball VM og andre idrettsmesterskap. En boikott vil ikke føre til bedre arbeidsforhold for migrantene i Qatar.
NFF må fortsette med å stille krav og utøve press og dialog mot FIFA og myndighetene i Qatar til å innføre varige endringer for å fremme økt respekt for menneskerettigheter. Det må stilles klare krav og forventninger til FIFA og arrangøren i Qatar om gjennomføring av de viktige reformene som skal sikre alle migrantarbeidere i Qatar et arbeidsmiljø som ikke er skadelig og farlig for helsen, samt akseptable boforhold og lønnsvilkår.

Årsmøtet IE Equinor
Per Martin Labråthen
Leder

Camilla og andre tidligere lærlinger får etterbetalt bonus for 2020.

Industri Energi Equinor mente at tidligere lærlinger ikke hadde fått riktig utbetaling av bonus opptjent i 2019 som kom til utbetaling i 2020, og tok dette opp med Equinor. Bedriften har nå sjekket dette og vil rette opp utbetalingene til 20 av våre medlemmer.
-Det var en hyggelig overraskelse sier Camilla Haga Måkestad, nå fagarbeider  i prosessavdelingen på Martin Linge. Bra med litt ekstra nå når sommeren står for døren sier hun.

Gode priser og vilkår på hus- og bilforsikring

Sammen med LOfavør har Industri Energi Equinor nå forhandlet frem gunstige priser og vilkår på bilforsikring og husforsikring til nye kunder hos Sparebank 1/Fremtind som er medlemmer i Industri Energi Equinor. Er du kunde hos Sparebank 1/Fremtind fra før, ta kontakt med din Sparebank 1 bank. Bruk samtykkeskjema
Gjennom kollektive avtaler er alle medlemmer av Industri Energi Equinor sikret god dekning på viktige områder av privatlivet. Men vi er alle forskjellige og med ulike behov. Derfor har vi nå forhandlet frem gode individuelle forsikringer, som gir deg en økonomisk trygghet dersom noe skulle skje.