Nyheter

Styret i Industri Energi Equinor Sokkel samlet til styremøte etter 18 mnd.

Web redaktør 15. september 2021

Styret i Industri Energi Equinor Sokkel samlet til styremøte 18 mnd. etter at årsmøtet i 2020 ble stoppet av C-19 den 10. mars. Og Norge ble ned stengt 12. mars.
-Det er godt å kunne møte dere igjen sa leder i Industri Energi Equinor Sokkel Per Steinar Stamnes når han åpnet styremøtet, og styremedlemmene gav også uttrykk for at det var godt å kunne treffe kolleger fra andre plattformer igjen.
Styremøte fikk besøk av forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim han holdt innledning om den aktuelle situasjonen i olje og gass bransjen og den kraftkrevende industrien.

Olianne K Nerbø , servicearbeider på Troll B blogger om oljenæringen og klima.

Web redaktør 3. september 2021
Jeg tenker på valget….
På klimapolitikken som plutselig er blitt en hovedsak i året’s valg. Og at det dessverre er så mange som tror at vi redder verden om vi bare stenger ned oljeproduksjonen i Norge.

Joakim Kristoffersen leder av ungdomsutvalget i Industri Energi på turne med Equinor

Web redaktør 1. september 2021

Joakim Kristoffersen, ungdomstillitsvalgt i Industri Energi Equinor var en av 4 ungdomstillitsvalgte som har hatt en litt annen arbeidshverdag de siste ukene. Han har nemlig byttet ut offshore- og helikopter logistikk i LE med politikk og debatt.
For å gjøre en ekstra innsats i valgkampen har Equinor gitt fire unge medarbeidere anledning til å jobbe for hele industrien i noen hektiske høstuker. De fire har en ulik arbeids hverdag, men er engasjert i fagforeningsarbeid og er tillitsvalgte. Nå bruker de tiden på å møte unge politikere, ulike sider av næringen og organisasjoner som har andre meninger om olje, gass og energi enn det vi har.

LO og Industri Energi på besøk på Johan Sverdrup Feltsenter.

Web redaktør 31. august 2021

LO leder Peggy Hessen Følsvik, forbundsleder Frode Alfheim besøkte Johan Sverdrup fredag 27. august. Gjestene fikk se hvordan råoljen kommer opp på plattformen og prosesseres og sendes til Mongstad raffineri. Leder av EPN i Equinor Kjetil Hove fortalte om Equinors fremtidsplaner på norsk sokkel.
Med i reisefølget var Oddvar Karlsen nestleder i Industri Energi Equinor og Bjørn Palerud tillitsvalgt i Industri Energi Equinor Sokkel, som benyttet anledningen til nå snakke med medlemmer og kolleger fra leverandørbedriftene.

Cuong Nguyen på Gullfaks C synes NAV er lite smidige.

Web redaktør 28. august 2021

-Dette har vært en spesiell sak sier tillitsvalgt i Industri Energi Equinor Sokkel Terje Werner Hansen, denne type saker er det sjelden vi kommer borti.
-Heldig vis har vi et forbund med mye kompetanse, og som er villige til å hjelpe sier Terje, som har jobbet med saken sammen med Hilde Hermansen.

Les saken fra Fri Fagbevegels her: Link

Yngve Selvåg, tillitsvalgt i Industri Energi Equinor Sokkel blogger om klima.

Web redaktør 26. august 2021

Jo i disse dager, hvor klima og miljø er på dagsordenen over alt kjennes det kjekt ut å jobbe i et selskap som tar føring i omstillings jobben med å skaffe verden energi der det etterspørres.
Og det kjekkeste er at de trenger ikke sitte inaktive og vente på politiske vedtak og finansiering.
De har kompetanse, vilje og evne samt økonomiske muskler til å å sette ting ut i livet. Dette klarer man på ryggen av den «gamle» industrien, som fortsatt vil trenges og gi store inntekter og arbeid i lang tid.

 

Kawa Aziz og Per Steinar Stamnes presenterte Industri Energi Equinor Sokkel for offshore lærlingene.

Web redaktør 25. august 2021

Kawa Ahmad Mustafa Aziz ungdoms tillitsvalgt og Per Steinar Stamnes leder av Industri Energi Equinor Sokkel presenterte Industri Energi Equinor Sokkel for årets offshore lærlinger på samlingen i Bergen mandag 23. august. Det skal begynne 48 lærlinger på sokkelen i høst.
– Mange lærlinger har ikke noe bevisst forhold til fagforeninger og det å være organisert i en fagforening. Derfor er det viktig for Industri Energi Equinor Sokkel å fortelle hvem vi er, og hva vi gjør. Ved å møte lærlingene på deres første møte med arbeidslivet kan vi være med på å forberede dem på det, sier Kawa Aziz fra Ungdomsutvalget i Industri Energi Equinor.

Industri Energi Equinor deltar på Arendalsuka.

Web redaktør 18. august 2021

Industri Energi har mange arrangementer under avviklingen av Arendalsuka 2021. Blant annet har leder av Industri Energi Equinor deltatt i en debatt om norsk petroleums sektor i fremtiden, sammen med leder av ABC klubben Ingard Haugberg.
Det er også en debatt mellom Arbeiderpartiet og Høyere om dette tema.

Se debatten her  Videoen begynner når klokka har tikket til null.

Kampanje økt organisasjonsgrad.

Web redaktør 1. juli 2021

Kampanje for å øke organisasjonsgraden i Industri Energi Equinor. Kampanjen vil pågå fra 1. mai til 31. desember 2021.

Hvem kan bli medlem?

Alle fast ansatte og lærlinger i Equinor, uansett stilling og hvor man har arbeidsted, Industri Energi organiserer vertikalt.
Nytt medlem kan ikke være medlem i Industri Energi fra før
(kampanjen gjelder for eksempel ikke hvis man endrer avd./klubb i forbundet).

Norge må gripe muligheten nå når den er der.

Web redaktør 28. juni 2021

Olje og gass bransjen står nå overfor formidable endringer i årene som kommer. Det ser ut som det blir et kappløp der mange stiller til start. Industri Energi mener det er ingen grunn til at vi i Equinor ikke skal komme først i mål.

Equinor har uttalt at de skal være karbon nøytrale innen 2050. Det er en omfattende strategi og ambisjon å nå.
Opedal uttalte nylig at Equinor har satt seg mål om å bli et ledende selskap i energiomstillingen gjennom tre steg:
– fokusere og forbedre olje- og gassproduksjonen (lave utslipp).
– akselerere veksten innen fornybar energi
– vekst innenfor lavkarbonløsninger gjennom fangst og lagring som Langskip og Hydrogen.Men Equinor kan ikke gjøre dette alene. Myndighetene spiller en viktig rolle. I tillegg må det et samspill med LO og NHO får utføre en strategisk og helhetlig tilnærming kan bidra til å nå klimamålene.

Les også:
LO og NHO med felles industriplattform
Den består av arbeids- og næringslivets innspill for å få til en industrisatsing og klimaomstilling med mål om å sikre eksport, arbeidsplasser og verdiskapning i framtida.
Målet med ener å sikre arbeidsplassene og verdiskapning i framtidas grønnere industri. Link

Ser du etter eldre nyheter? Prøv et søk i nyhetsarkivet.