Nyheter

Julekalender 2020.

Web redaktør 30. november 2020

Delta på Industri Energi Equinor sin julekalender og du kan vinne en Miele robotstøvsuger.
Hver dag fra 1. desember åpnes en ny luke med spørsmål. Det eneste du skal gjøre er å svare på spørsmålet og skrive inn ditt navn/e-post
Har du glemt å svare kan du besvare luker bak i tid, men det er kun mulig å svare en gang pr luke.
For å være med i trekning av premie må du være medlem av Industri Energi Equinor.
Du kan gå rett inn i kalenderen vår ved å trykke på JULEKALENDER linken som ligger øverst på nettsiden vår, den vil ligge der helt til konkurransen er over!
Du kommer også inn i kalenderen ved å trykke på linken under, lykke til!

Julekalender 2020

Medlem i Trøndelag fikk riktig karrierebånd og lønn etter at Industri Energi Equinor Trøndelag tok saken.

Web redaktør 19. november 2020

Ett medlem i Industri Energi Trøndelag tok kontakt med oss fordi vedkommende følte at lønnen ikke var i samsvar med oppgaver og ansvar, og ikke stemte med de andre som hadde samme oppgave. Disse hadde i tillegg en helt annen «tittel».
Vi gjorde først en lønnsanalyse for medlemmet sier Linda Merete Haugen, leder av Industri Energi Equinor Trøndelag. Det var hun som sammen med nestleder Anne Karin Tvedt Mathisen forhandlet på vegne av medlemmet.
-Lønnsanalysen avslørte at medlemmet hadde rett, feil innplassering og feil lønn sier Linda.

Industri Energi Equinor støtter de streikende vekterne.

Web redaktør 16. november 2020

Vi støtter de streikende vekterne sier leder for Industri Energi Equinor, Per Martin Labråthen.

Industri Energi Equinor oppfordrer til boikott av Wizz Air

WEB Redaktør 6. november 2020

Det ungarske flyselskapet Wizz Air etablerer seg på en rekke innenriksruter i Norge. I forbindelse med opprettelsen av flyrutene har selskapets toppsjef József Váradi uttalt han han ikke kommer til å forholde seg til tariffavtaler og fagforeninger. Videre har han kalt fagbevegelsen barnslig, nasjonalistisk og proteksjonistisk. I tillegg har han hevdet at flere flyselskaper er okkupert av fagforeninger.

Industri Energi Equinor uttaler:
«Når Wizz Air går så tydelig ut mot fagbevegelsen, viser det at de ikke bare mangler forståelse for det norske arbeidsliv, men også at de er en direkte trussel mot den norske modellen»

Les mer her

 

 

Forhandlingene på Bransjeavtalen er i gang i Stavanger.

Web redaktør 2. november 2020

Tarifforhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass om bransjeavtalen for landansatte i olje- og gassnæringen startet mandag formiddag i Stavanger.
Bransjeavtalen er en rammeavtale som skal legge til rette for lønnsutviklingen som skal skje lokalt i bedriftene.
– Vi forventer likebehandling av de ulike arbeidstakergruppene i selskapene, sier Frode Alfheim som leder forhandlingene på bransjeavtalen for Industri Energi. Industri Energi Equinor har nestleder Oddvar Karlsen med i forhandlingsutvalget som pga. C-19 er redusert til syv personer fra Industri Energi. Bransjeavtalen gjelder for landansatte i olje- og gassindustrien, både på landanlegg og ved kontorstedene. Industri Energi har drøyt 4500 medlemmer på avtalen.

Krever ny flyplass: Fly får ofte ikke lande i Hammerfest – Rammer pasienter og arbeidsfolk

WEB Redaktør 9. oktober 2020

Kun mindre fly kan lande i Hammerfest – og bare hvis vindforholdene er gunstige. Utbyggingen av Barentshavet gjør at forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener etablering av en ny og bedre flyplass haster.
Les mer her

 

Industri Energi Equinor Sokkel har respekt for streiken Lederne gjennomfører, sier Per Steinar Stamnes.

Web redaktør 1. oktober 2020

Det at Lederne har valgt å gjennomføre en streik for å få gjennomslag for sine krav har vi respekt for sier Per Steinar Stamnes, leder av Industri Energi Equinor Sokkel. Vi vil ikke at våre medlemmer skal gå inn og utføre jobber som skulle vært utført av de streikende sier han.

Equinor og partnerne har besluttet å bygge ut Breidablikk feltet i Nordsjøen.

Web redaktør 29. september 2020

Equinor har sammen med partnerne levert plan for utbygging og drift (PUD) til olje- og energiministeren og tildeler samtidig kontrakter for undervannsanlegg og oppgradering av Grane-plattformen. Breidablik skal bygges ut med 4 havbunnsrammer med til sammen 23 brønner. Investeringen vil være på ca. 18,6 milliarder kroner.
Breidablikk skal kobles opp mot Grane-plattformen og ilandføring til Stureterminalen. Dette vil styrke Grane og Sture i mange år fremover sier områdeansvarlig Drift Vest i Industri Energi Equinor Sokkel, Jostein Mæland.

En viktig beslutning for Grane og Equinor

WEB Redaktør 28. september 2020

Industri Energi Equinor Sokkel er veldig fornøyde med meldingen i dag om at Equinor og partnerne Petoro, Vår Energi og ConocoPhillips har besluttet å bygge ut Breidablikk-feltet i Nordsjøen.

Utbyggingsløsningen som er valgt for Breidablikk er en havbunnsutbygging med 23 oljeproduserende brønner fra fire havbunnsrammer som styres fra Grane. Breidablikk vil bli koblet opp mot Grane-plattformen for prosessering, før ilandføring til Stureterminalen.

Langskip er sjøsatt, seiler foreløpig kun fra Brevik til Øygarden

Web redaktør 21. september 2020

Olje- og energiminister Tina Bru sjøsatte mandag Langskip, som tidligere er kjent som CCS. Det skal bare seile innom Stortinget en tur for godkjenning. CO2 vil bli fanget og sendt videre med skip til mottaksanlegget for CO2 i Naturgassparken industriområde i Øygarden, og anlegget vil bli fjernstyrt fra Equinors anlegg på Sture-terminalen, og havbunnsanlegget fra Oseberg A-plattformen i Nordsjøen

Ser du etter eldre nyheter? Prøv et søk i nyhetsarkivet.