Industri Energi sine nettsider

Norges største industriprosjekt noensinne

Johan Sverdrup produserer 720 000 fat olje og eller gass pr dag, som gir 5 mrd kr i inntekter pr uke. Omtrent åtti prosent av dette går til staten gjennom skatt eller andre avgifter.
Mandag var det duket for åpningen av P2-plattformen. Det er den femte, og siste plattformen, som utgjør gigantprosjektet til Equinor. Feltet er norsk sokkels tredje største.

Olje og Energiminister Terje Aasland og Leder Industri Energi Equinor Sokkel Per Steinar Stamnes.

En rekke inviterte gjester deltok i arrangementet offshore inkludert statsråd Terje Aasland, lederen av Industri Energi Equinor Sokkel, Per Steinar Stamnes. Omkranset av lisenspartnerne, leverandører, lokalpolitikere og bransjemyndigheter kunne statsråd Aasland klippe kjettingen som markerte åpningen av plattformen.
-Dette er Norges største industri- og klimaprosjekt sa Olje- og energiminister Terje Aasland om Johan Sverdrup feltet i sin tale i dagligstuen på olje- og gassplattformen Johan Sverdrup.

-Det var utrolig hyggelig å komme om bord på Johan Sverdrup på åpninga av fase 2, men ikke minst møte mange tidligere og nye kolleger og medlemmer, sier leder i Industri Energi Equinor Sokkel, Per Steinar Stamnes.

Johan Sverdrup fase 2-prosjektet består av en ny plattform, fem nye havbunnssystemer, 28 nye brønner, en ny modul til eksisterende stigerørsplattform samt tilrettelegging av kraft til Utsirahøyden. Etter en kort driftsstans i januar som følge av utfordringer med omformerstasjonen på Haugsneset, er nå produksjonen oppe igjen for fullt.

Johan Sverdrup feltet er ett av de aller største industriprosjektene i Norge noensinne som har skapt og sørger for ca 3500 arbeidsplasser direkte og indirekte. Over 80% av inntektene fra feltet går direkte inn i statskassen gjennom skatt og direkte eierandel. 

-«Johan Sverdrup var et mektig skue å se på når vi kom inn for landing» avslutter Stamnes.