Industri Energi sine nettsider

Statsministeren besøkte Sleipner lørdag 1. okt. for å få en orientering om sikkerhets situasjonen og snakke med de ansatte på plattformen.

Mens kystvaktskipet KV Jarl patruljerte 100 meter fra plattformen og et jagerfly nettopp passerte i lav høyde, fortalte statsminister Jonas Gahr Støre alle de ansatte på Sleipner-plattformen at han godt forstår at de er urolige.
På lørdag 1. oktober reiste statsminister Jonas Gahr Støre, Konsernsjef Anders Opedal og Konserndirektør for UPN Kjetil Hove ut til Sleipner på besøk. Både for å høre om frykten for dronene offshore, men også for å informere om at norske myndigheter har et særskilt ansvar i å ivareta sikkerheten på våre anlegg i Norge, og sikre at det er trygt å jobbe offshore og på landanlegg.

Støre og Stjern. Foto SMK.

–  Jeg ville høre hvordan hverdagen er for de ansatte her, og jeg ville fortelle at vi tar situasjonen på det største alvor, og økt beredskap. Og så ville jeg svare på spørsmål, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

I en tale til de ansatte på Sleipner-plattformen i Nordsjøen sier Støre at han anerkjenner arbeidet de gjør. Han fortsatte blant annet å snakke om den sikkerhetspolitiske situasjon og angrepet på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2.
Støre delte også med de ansatte at jobben de utfører på sokkelen er utrolig viktig for Norge og Europa. Den internasjonale spente situasjonen gjør jo at beredskap er hovedsak for oss nå.
– Når noe sånt skjer, øker vi beredskapen på norsk sokkel, sier Støre og gjentar at det ikke er noen konkret trussel mot norsk olje- og gass-sektor.

Han fordømte Russlands innlemmelse av regionene og sa at krigen nå hadde blitt mer alvorlig. Samtidig kunne han røpe at Norge har takket ja til hjelp fra Frankrike, Tyskland og Storbritannia for å passe på sokkelen.

Statsministeren sier at både Forsvaret og politiet har sikkerhetsplaner, som han ikke vil gå innpå. Gitt den situasjonen som er i Europa nå, så følger vi spesielt med på dette og med ganske stor oppmerksomhet, og er forberedt på å ta de tiltakene som måtte være nødvendig, svarer Støre.
Les mer her
Norges spionfly på spesielt oppdrag: – Vil komme overraskende på

Bekymringer og sikkerheten
Støre møtte også Industri Energi medlem og kjøkkensjef Torill Stjern under besøket. Torill hadde fått et spesialoppdrag fra Industri Energi Equinor Sokkel om å representere oss under oppholdet, samt få et eksklusivt møte og en samtale med statsministeren.

De to hadde en god samtale under besøket, og Torill Stjern fikk anledning til å ta opp flere tema og gitt sine tilbakemeldinger.
Torill sin melding til Statsminister Støre var:
-vi som jobber her ute er nok ikke så bekymret som de der hjemme for vi vet at sikkerheten er viktig, så at dere komme en tur hit til oss på sokkelen er veldig bra».
Hun medelte også at «det var veldig hyggelig å prate med både Anders og Jonas, og det var hyggelig å høre direkte fra de at de satte stor pris på den jobben vi gjør der ute for hele Norges land. Men også at de tar sikkerheten vår på alvor og er føre var»

Det ble gjennomført et allmøte på Sleipner
På allmøtet fikk Støre spørsmål om droner, sikkerheten og utryggheten for de hjemme.
– Jeg fikk høre om uroen, men også at de føler at de har en trygg arbeidsplass. Det er først og fremst familiene hjemme som er mest urolige, og det kan jeg forstå».

– Jeg ønsket å komme hit for å si til de som jobber her og familiene deres, at vi tar sikkerheten her på alvor, sier Støre.

God dialog med UPN Led
Industri Energi Equinor Sokkel har god dialog og fått god informasjon fra UPN Led de siste ukene.
Vi har vært opptatt av at det skal være trygt å reise ut på jobb, og at vi skal ha riktig sikkerhetsnivå rundt oss.
Kjetil Hove har vært veldig klar og tydelig på at det er høy sikkerhet knyttet til installasjonene.
Den er nå blitt ytterligere forsterket. Det er gjennomført en rekke tiltak både på militær og sivil side. Og at Equinor har en fast møtearena med myndighetene, og at man følger godt med.
Noe som har medført at sikkerhetsnivået er skjerpet med større tilstedeværelse av politi og militære.

Forbundet er også sterkt på ballen
Forbundssekretær Henrik Fjeldsbø gikk onsdag ut i NRK og ba om mer synlig tilstedeværelse av Forsvaret på sokkelen, for å avskrekke og berolige. Allerede samme kveld kunne statsminister Jonas Gahr Støre bekrefte at både Luftforsvaret, Kystvakt og Marine vil være mer til stede på sokkelen framover.

Industri Energi har også sist uka etablert en gruppe med tillitsvalgte og verneombud i offshorenæringen som følger situasjonen fortløpende og deler informasjon seg imellom.
Les også at Industri Energi holdes fortløpende orientert om sikkerhetssituasjonen offshore