Industri Energi sine nettsider

Til minne om Reidun Hestetun

Det er med tungt hjerte vi mottar budskapet om at sykepleier og Industri Energi Equinor medlem Reidun Hestetun gikk bort i den tragiske helikopterulykken.

Hestetun var anestesisykepleier for Equinor og jobbet på Oseberg feltsenter, tolv mil vest for Bergen. Hun har vært medlem i Industri Energi siden 2002.

Terje Werner Hansen, som er heltidstillitsvalgt i «Industri Energi Equinor», sier at Hestetun var veldig godt likt og en trivelig person.

– Hun var en svært dyktig kvinne, med en rolig og behagelig væremåte som gjorde henne godt likt av alle, forteller Hansen, som var hovedkontakt på Oseberg Feltsenter frem til 2019.

– Hun var en aktiv dame som var glad friluft og fjellturer, sier han.

Hansen ble godt kjent med henne på rigg, der alle knytter sterke bånd med hverandre.

– Vi spiser lunsj sammen, vi spiser middag sammen, vi trener sammen, og alle de tingene har jeg gjort med Reidun, sier han.

Hestetun i 2018, da hun ble profilert i bladet “Sykepleien”. Foto: Eivor Hofstad.

Han forteller at ulykken skjedde under en øvelse på kvelden.

– De skal øve i mørket og på å plukke opp folk fra båter. De følger faste øvelsesprogrammer. Dette er svært drevne mennesker, inkludert de som flyr helikopteret, redningspersonell og sykepleiere, sier Hansen.

– Det er en svært viktig jobb de gjør for alle som har sin arbeidsplass til havs. Det betyr mye å vite at noen kan komme å hjelpe oss i nød, slår Hansen fast.

Leder for Industri Energi Equinor Sokkel, Per Steinar Stamnes, sier at det er en tragisk ulykke.

– Det er utrolig tragisk at en kollega og et medlem som da har en jobb med å redde andre omkommer i en ulykke, det er kjempetragisk. Det går innpå oss, sier han og legger til:

– Du lever i et lite samfunn hvor alle kjenner alle, og det blir en egen familie når man bor og jobber så tett oppå hverandre 24-timer i døgnet. Hun var veldig godt likt, sier Stamnes.

Forbundsleder Frode Alfheim sier at hans tanker går til hennes familie og nærmeste.

– Vi er stolte av å ha hatt Reidun Hestetun som medlem hos oss. Hun vil bli husket som en dyktig og engasjert medarbeider som satte et positivt preg på arbeidsplassen, sier Alfheim.