Industri Energi sine nettsider

Ungdomstillitsvalgt fra Melkøya står opp for at man på tungtransport og skip skal bruke LNG gass fra Nord!

Idunn Tobiassen Mauseth  er Ungdomstillitsvalgt hos Industri Energi Statoil Melkøya . På Landsmøte i kveld presenterte hun på talerstolen forslag til endring i Landsmøtets Næringspolitiske uttalelse

Idunn sitt bidrag til uttalelse er følgende tillegg:

Flytende naturgass (LNG) bør sammen med biogass og hydrogen i økende grad brukes som drivstoff for skip og tungtransport for å redusere klimagassutslipp og luftforurensning. NOX-fondet må videreføres og et nytt CO2-fond må innrettes slik at det fremmer bruk av norsk naturgass som drivstoff i maritim sektor.

Dette er viktig fordi LNG er mer miljøvennlig enn vanlig drivstoff. Store skip og tungtransport vil redusere utslippene sine betraktelig dersom de går over til LNG, noe som vil være et godt bidrag til reduksjon av de totale utslippene i Norge, varsler Idunn fra talerstolen.

Melkøya leverer allerede LNG til Barents Naturgass som selger drivstoffet videre rundt omkring i landet, i tillegg til at det skipes rundt omkring i Europa og Asia. Vi vil gjerne se at flere i Norge går over til flytende naturgass som drivstoff for å bli med på å gjøre målene for Paris-avtalen mer realistiske å nå, presenterer Idunn!