Industri Energi sine nettsider

Vi krever at det blir plassert SAR helikopter i Brønnøysund og Heidrun!

Sokkelforeningen i Industri Energi Statoil ba ett samlet landsmøte om at forbundet må jobbe for at vi får en fullgod områdeberedskap på Norsk sokkel inkludert arktiske strøk .

Bakgrunnen for at Per Steinar gikk på talerstolen for å få presentere forslaget, er at man på sokkel ser utfordringer i Halten Nord, der det ser ut til at selskapene har så stort fokus på kostnadsbesparende tiltak at de nå ikke ønsker å opprettholde løftet om SAR helikopter i Brønnøysund.

Vi vet at alderssammensetningen for de offshore er at flere nærmer seg pensjonistenes rekker, og sjansen for hjerte- og kar lidelser øker. Jo raskere hjelp, jo større sjanse har man for å få et godt resultat i etterkant. Det vil bedre sjansen for at den enkelte får en bedre livskvalitet, sier Per Steinar

Argumentasjonen for å ta bort SAR helikoptret er blant annet at dette ekstra helikoptret vil få for få oppdrag. Men når ble det et poeng at et SAR helikoptret skulle få mange oppdrag? Ønsker vi ikke at våre folk skal få øyeblikkelig hjelp eller redning i et så stort område? Er spørsmålet fra Per Steinar Stamnes til selskapene!